Nederlands English Francais Deutsch

Het departement Lot ligt in een heuvelachtig landschap. Op zeven kilometer van de camping ligt het gezellige plaatsje Prayssac waar u supermarkten en andere winkels kunt vinden. Op kleine afstand ligt ook de Romeinse stad Cahors. Deze stad is bekend om haar prachtige kathedraal, de unieke Pont Valentré en haar vins noirs (zwarte wijnen).

Overal in de omgeving zijn oude kerken, dorpjes, musea en grotten te bezoeken. Ook voor kinderen is er voldoende te beleven. Een aantal activiteiten in de omgeving zijn.

In het departement Lot worden vele evenementen georganiseerd zoals dorpsfeesten, marchés gourmands en valkenshows. Bijna elk plaatsje heeft haar eigen markt met streekproducten.

Er is een uitgebreide wijnbouw langs rivier de Lot en een bezoek aan een van de vele wijnkelders is zeker aan te raden. Daarnaast zijn er schitterende kanotochten te maken in de Vallée de Lot en de Vallée du Célé. Er ligt op slechts zeven kilometer afstand een prachtig natuurmeer met allerlei faciliteiten voor kinderen.

Vanaf de camping is het mogelijk mooie wandel- en fietstochten te maken. Wandelkaarten en fietskaarten zijn bij ons verkrijgbaar.